🚚 Voor 18:00 besteld, morgen in huis. Gratis levering vanaf €35.

Is een rugbrace of postuur corrector goed?

Van plan om een rugbrace of houding corrector kopen? Lees alles wat je moet weten over houding verbeteraars hier in dit artikel!

  • Wat is een rugbrace en hoe werkt het?
  • Welke rugbrace is het beste?
  • Wanneer moet ik een houding verbeteraar of rugband dragen?
  • Is een rugbrace of postuur corrector goed?
  • Zijn er nadelen van het gebruik van een rug corrector?

Op het einde van dit artikel heb je een antwoord op jouw vraag.

Wat is een rugbrace en hoe werkt het?

Een rugbrace is een medisch hulpmiddel, gemaakt om de rug te steunen en de spieren te trainen. Afhankelijk van de soort rugbrace heb je een postuur verbeteraar, een rugband voor de onderrug of een hybride rugbrace die de boven- en de onderrug steunt. 

Een postuur corrector brace heeft als doel de schouders naar achter trekken en ervoor zorgen dat je rechtop loopt. Deze braces zijn meestal kleiner in maat, en dienen enkel en alleen om de schouders en de nek te stabiliseren. 

Een rugband voor de onderrug dient om de onderrug te stabiliseren en recht te houden. Deze medische rugband is meestal meer ingewikkeld dan een gewone houding verbeteraar. Je kan er bijvoorbeeld een warm-koud kompres in steken om zo de rugpijn te verlichten. Bovendien is het veel steviger en flexibeler dan een bovenrug brace en dient preventief gebruikt te worden tegen rugklachten en rugblessures.

Een "hybride" rugbrace houdt zowel de onderrug als de bovenrug op één lijn. Deze medische hulpmiddelen zijn meestal groter in maat en bedekken een groter rugoppervlak. Een hybride postuur corrector brace zal zowel de postuur verbeteren als de rug recht houden en rugpijn vermijden. 

Welke rugbrace is het beste?

Een antwoord geven op deze vraag is niet zo simpel. Om de ideale rugbandage of rugbrace te kiezen, moet eerst de oorzaak van de pijn of het ongemak geïdentificeerd worden. 

  • Heb je pijn aan je onderrug? Heb je een rugblessure? Dan is een stevige lumbostaat of onderrug brace ideaal voor jou.

The Shape Label™ - Lumbar Belt Medical™ Rugbrace voor de onderrug - Rugband met baleinen

Lumbar Belt Medical™ Rugbrace

€119,95 

  • Heb je pijn aan de bovenrug, schouders, nek? Komt dit door een verkeerde houding? Dan is de oplossing een houding of postuur verbeteraar. Bekijk hier de Shoulder Brace Pro™ postuur brace. Deze is ideaal voor het corrigeren van een gemiddelde houding en als steun tijdens de dagelijkse activiteiten.

Shoulder Brace Pro™ Rugbrace

€39,95


     The Shape Label™ heeft een breed assortiment aan rugbandages en rugbraces van allerlei soorten en maten. Neem maar gerust een kijkje hier

    The Shape Label™ de beste postuur verbeteraar - houding corrector - rugbrace

    Wanneer een houding corrector of rugband dragen?

    Een postuur verbeteraar of houding corrector is pas aangeraden wanneer je last hebt van rugpijn ten gevolge van een incorrecte houding. De beste rugbraces zijn heel stevig en dienen voor het rechtzetten van de rug. Postuur verbeteraars zijn eenvoudig te gebruiken wanneer je aan het werken bent achter je bureau of eender welke fysieke arbeid. 

    Is een rugbrace of postuur corrector goed? Wat zijn de nadelen van het dragen van een rugbrace?

    Een houding verbeteraar is goed en wordt zelfs aangeraden voor mensen die last hebben van incorrecte houding. Uiteraard heeft alles zijn voor- en nadelen, en dat hebben rugbanden en rug ortheses ook. Een bovenrug brace hoort niet langer als 4 uur per dag gedragen te worden. Dit komt omdat de ruggengraat en de rugspieren niet afhankelijk mogen worden van de postuur corrector of rugbrace. Meestal vind je dit ook terug in de instructies die geleverd worden bij de rugbrace.

     

    1 reactie

    • Ben op zoek naar rugbrace,taille 145cm. Als mantelzorger van mijn vrouw ( spierziekte als )
      heb ik tijdens de vele zorgmomenten last van lage rugpijn. Ik ben in behandeling bij
      fysiotherapeut en chiropractor, maar dit is niet voldoende. Heeft U een rugbrace die mij tijdens de zorgmomenten tot 30 minuten de spierspanning iets kan verlichten?
      M.vr.gr J.Halders

      Halders

    Laat een reactie achter

    ×
    Welcome Newcomer